Slovenskí žiaci získali na medzinárodných olympiádach 39 medailí

09.03.2013 Bratislava

Bratislava 8. marca (TASR) - Slovenskí žiaci si v minulom školskom roku z medzinárodných olympiád a ďalších súťaží priniesli dve zlaté, 11 strieborných a 26 bronzových medailí. Informuje o tom materiál ministerstva školstva, ktorý rezort predložil do pripomienkového konania.

Medzi štvoricou najúspešnejších študentov je Eduard Batmendijn z Cirkevného gymnázia sv. Mikuláša v Starej Ľubovni. Na medzinárodnej informatickej olympiády získal zlato a z medzinárodnej matematickej olympiády si priniesol bronz. O ďalšiu zlatú medailu pre Slovensko sa zaslúžil Martin Vodička z košického Gymnázia na Alejovej. Prvú priečku obsadil v medzinárodnej matematickej súťaži.

Darilo sa aj Jakubovi Šafinovi z Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, ktorý si zo súťaží priniesol tri medaily - jednu striebornú z medzinárodnej chemickej olympiády a dve bronzové z medzinárodných informatických súťaží. Okrem toho sa zapojil aj do Stredoeurópskej matematickej olympiády. Bronzovú priečku v informatike a matematike zas obsadil Marián Horňák z Gymnázia na Párovskej v Nitre.

V školskom roku 2011/2012 sa slovenskí žiaci zúčastnili celkovo na 14 medzinárodných predmetových olympiádach a ďalších súťažiach. Z toho 11 bolo určených pre jednotlivcov a tri pre tímy.
 

Vyberte región